De functie AutoDatum

Deze functie is alleen beschikbaar indien dit van toepassing is op uw Office Programs Access applicatie. Deze is dan in te stellen bij Opties > afhankelijke sectie.

AutoDatum

Er kunnen omstandigheden zijn waarbij u wilt dat alleen datums worden ingevoerd die betrekking hebben op bepaalde dagen van de week. Daarom heeft Office Programs de functie AutoDatum ontwikkeld zodat dit gemakkelijk kan worden geregeld.

  • Met het vakje AutoDatum bepalen gebruiken schakelt u de functie in of uit.
  • Als AutoDatum bepalen gebruiken is ingeschakeld, worden de in te voeren datums automatisch ingesteld op de dagen die u heeft gekozen in het vak AutoDatum bepalen.

Gedrag bij het invoeren van een datum

Als u op een locatie (waarvoor deze functie kan worden ingesteld) een datum invoert die niet binnen uw keuze valt die u heeft opgegeven in het vak AutoDatum bepalen, zal het programma daar (aanvankelijk) niets aan veranderen. Dat is omdat u ook van standaarden moet kunnen afwijken. Echter, bij de volgende nieuwe record die u invoert, zal uw Office Programs Access applicatie steeds uitgaan van de laatst ingevoerde datum. De eerstvolgende datum wordt door de functie AutoDatum bepaald (tenzij u die heeft uitgeschakeld).