De database inrichten

Inleiding

De database van informatie voorzien zodat u gebruiksvriendelijk kunt werken en processen kunnen worden geautomatiseerd.

Menu Bestand

Linker bovenhoek van de applicatie

Via Bestand gaat u naar het Backstage View waar u allerlei essentiële zaken kunt regelen die a.h.w. 'achter de schermen' spelen.

Bij levering is de database al deels voorzien van enkele voorbeelden. Zo kunt u meteen beginnen met wat te oefenen. Gaat u daadwerkelijk aan de slag, dan kunt u de inrichting helemaal naar uw wensen uitbreiden, aanpassen en inrichten.

Sommige zaken (zoals het Inlogsysteem) kunt u beter gaan instellen als u de objecten binnen uw applicatie beter kent; dan is het makkelijker te bepalen wie wat mag. Wanneer u zover bent, kunt u het onderwerp Inlogsysteem op het dialoogvenster Help kiezen.

De volgende rubrieken zijn wel vanaf de eerste kennismaking van belang.

Opties instellen

Locatie: Backstage View (Bestand) > Opties

Voor elke sectie in de applicatie is er een Opties dialoogvenster. Door de opties te bekijken leert u ze kennen. In uw Help documentatie is elke optie toegelicht. Het is goed dat u die informatie raadpleegd.

• Niet vergeten dat er afzonderlijke Help bestanden zijn (dialoogvenster Help > categorie Modulair).

Stuurgegevens

Locatie: Backstage View (Bestand) > Onderhoud > Applicatie stuurgegevens

Hier heeft u toegang tot alle stuurgegevens van de applicatie. Handig is dat de stuurgegevens ook per sectie via het lint te benaderen zijn. Ook hier geldt: wandel er even doorheen om de stuurgegevens te leren kennen. Voeg eventueel toe, verwijder of pas ze aan. In uw Help documentatie zijn alle stuurgegevens goed toegelicht met praktijkvoorbeelden.

• Niet vergeten dat er afzonderlijke Help bestanden zijn (dialoogvenster Help > categorie Modulair).

Overige

• Overige instellingen kunt u ook later doen. In het artikel Backstage View leest u er alles over.
  • In uw Help documentatie in het hoofdstuk Afspraken voor aansturing applicatie treft u specifieke informatie indien van toepassing.
  • Via de groep Standaard > Navigatie, kunt u via het dialoogvenster Navigatie instellen eenvoudig uw gewenste navigatiewijze bepalen. Zie Navigatie instellen.
  • Leer in één opslag de structuur van de applicatie kennen op de pagina Navigeren door de applicatie.