Logo's en handtekeningen

Inleiding

In een Office Programs Access applicatie is programmacode geïmplementeerd zodat kan worden omgegaan met bedrijfslogo's en handtekeningen (van bijvoorbeeld werknemers). Op deze pagina wordt uitgelegd waar u voor moet zorgen zodat de afbeeldingen correct worden weergegeven. Voor logo's en handtekeningen gelden verschillende voorwaarden.

Logo's

Elk bedrijf heeft een ander logo en de afmetingen zijn eveneens variabel. Juist vanwege de variabele afmetingen hebben we een bijzondere techniek moeten toepassen. Dit heeft voordelen, maar er zit ook een klein nadeel aan vast.

Tip Logo's worden gebruikt op 'Financiële documenten'. Indien voor u van toepassing, kunt u diverse instellingen maken. Voor meer, zie Financiële documenten.

• Afmetingen Elke gewenste afmeting is goed.
  • Bestandsformaat Het bestandsformaat moet .BMP zijn (vanwege de bijzondere techniek die we toepassen i.v.m. de afmetingen). Als u een bestand maakt, moet u dat dus opslaan als een .BMP bestand. Dit is dus anders dan een bestand louter de extensie BMP te geven!
  • Naam Voor bedrijf 1 moet het bestand de naam logo_1.bmp hebben, voor bedrijf 2, logo_2.bmp etc.
  • Locatie In dezelfde map als waar het BackEnd staat.

Handtekeningen

In tegenstelling tot het logo, worden handtekeningen op een vaste breedte en hoogte ingesteld.

• Afmetingen Zorg ervoor dat de 'printdimensies' (bij printen) als volgt zijn: breedte: 6 cm, hoogte: 2,5 cm. Dit formaat hebben we aangehouden zodat hierin elke handtekening geplaatst kan worden. Zorg ervoor dat de handtekening deze ruimte redelijk vult, want in onze documenten wordt de handtekening meestal 50% kleiner weergegeven i.v.m. ruimtebesparing.
    Hoe? Markeer op een papier een kader van 6 x 2,5 cm. Plaats de handtekening binnen het kader. Scan de handtekening. In het programma waarmee u scant (of een ander programma waarmee u het bestand verder bewerkt) zorgt u ervoor dat de printdimensies kloppen.
  • Bestandsformaat Het bestandsformaat kan nagenoeg elk formaat zijn. Het meest gebruikelijke is .PNG (ondersteund namelijk ook een transparante achtergrond). Let erop dat u het bestand niet zomaar een .PNG extensie geeft, maar het bestand daadwerkelijk opslaat als een .PNG bestand (of anders).
  • Naam Bestandsnamen voor handtekeningen voor werknemers moeten voldoen aan de volgende syntaxis:
    signature_WerknemerID.ext WerknemerID staat voor het WerknemerID. ext staat voor de extensie van de bestandsindeling dat u gebruikt.
    Voorbeeld signature_BUUAND.png
  • Locatie In dezelfde map als waar het BackEnd staat.

Werknemers info

Bij de handtekening wordt standaard info uit de volgende werknemers velden weergegeven. Op de Financiële documenten worden ook de bedrijfsgegevens weergegeve indien u dit als zodanig heeft ingesteld.

• Naam
  • TelefoonWerk Als de werknemer geen vaste lijn op kantoor heeft, kunt u dit veld ook leeg laten. De Financiële documenten kunnen het telefoonnummer van het bedrijf weergeven.
  • Mobiel
  • Email1