Record verwijderen

Inleiding


Ter bescherming van de data hebben wij een speciale functie tegen het ongeoorloofd verwijderen van records ingebouwd.

Vóór het verwijderen gaat een Office Programs Access applicatie na waar er zich ergens gerelateerde informatie in de database bevindt en somt de locaties in een aangepast berichtvenster op. Op die manier hoeft u nooit zelf te zoeken waar u de gerelateerde informatie eerst moet verwijderen om de huidige record te kunnen verwijderen.


Hoe het werkt

U kunt op de volgende manieren records verwijderen.

  • Via de opdracht Record verwijderen in de groep Records.
  • U kunt de record ook eerst selecteren door op Shift+Spatiebalk te drukken en vervolgens op Delete.
  • In gegevensbladen en doorlopende formulieren kunt u meerdere records tegelijkertijd selecteren en dan verwijderen.

Dynamische functionaliteit

In dit voorbeeld wordt geprobeerd een werknemer te verwijderen, maar in dit geval is deze werknemer ook gekoppeld aan records in de SalarisAdministratie en Facturen. Zou deze werknemer worden verwijderd, dan worden op die locaties belangrijke records verwijderd. Hier wordt dat voorkomen.


Dit is een voorbeeld waar een werknemer wordt verwijderd die elders gerelateerde records heeft. In dit geval in de UrenRegistratie. Dit is een voorbeeld dat Office Programs het programma kan 'sturen' en kan besluiten dat het wel geoorloofd is de werknemer te verwijderen en de gerelateerde records te verwijderen. Zo blijven er geen records achter die niet meer nodig zijn waardoor de database netjes opgeruimd blijft.


Hier hebben we geconstateerd dat er nergens gerelateerde records bestaan en kan de werknemer veilig worden verwijderd. Pas als de gerelateerde records allemaal verwijderd zijn, kan de werknemer ook worden verwijderd. Afhankelijk van de onderliggende data, kunnen meerdere records ook tegelijk worden verwijderd.