Stuurgegevens

Inleiding

De stuurgegevens in een Office Programs Access applicatie zijn steeds makkelijk te benaderen. Via het Backstage View kunt u naar alle stuurgegevens van de applicatie. Bent u in een bepaalde sectie van de applicatie, dan kunt u ook daar rechtstreeks naar de afzonderlijk gegroepeerde stuurgegevens van de desbetreffende sectie. Heeft u het uitgebreide Inlogsysteem aangeschaft, dan kunt u eenvoudig bepalen wie welke rechten heeft tot stuurgegevens.

Definitie

Stuurgegevens betreft informatie om de database van informatie te voorzien zoals afdelingen voor werknemers, categorieën voor producten etc. Het zijn items, waarden, die u vaker gebruikt bij een invoer. U kunt de lijsten ongelimiteerd uitbreiden. Onder stuurgegevens worden ook de handige functionaliteiten Berichten en teksten beheren verstaan.

Stuurgegevens worden vastgelegd middels handige dialoogvensters zodat een correcte invoer altijd verzekerd is en ze in de database op een verantwoorde manier gebruikt zullen worden. Een Office Programs database is altijd zo opgezet dat lijsten onbeperkt en variabel zijn zodat u deze ongestoord en naar eigen inzicht kunt uitbreiden.

Standaard

Omdat werknemers altijd standaard in een Office Programs Access applicatie zijn inbegrepen, zijn daarmee de volgende stuurgegevens eveneens standaard inbegrepen. In dit voorbeeld zijn we in de sectie Werknemers.


De volgende stuurgegevens zijn standaard inbegrepen en tevens een voorbeeld.


Stuurgegevens per sectie

In dit voorbeeld zijn we in een sectie Producten - een module uit onze voorbeeld applicatie Office Programs Facturering. Zo kunt u dus steeds via de sectie waar u bent, de stuurgegevens van de desbetreffende sectie benaderen. De stuurgegevens Berichten en teksten beheren benaderd u via de applicatie stuurgegevens, zie volgende rubriek.


Applicatie stuurgegevens

Via het Backstage View (tab Onderhoud) heeft u alle stuurgegevens per sectie en van de gehele applicatie op één locatie bij elkaar, inclusief Berichten en teksten beheren. Hier zijn de standaard stuurgegevens voor Werknemers uitgebreid met de stuurgegevens van onze voorbeeld applicatie Office Programs Facturering.

Valt de modulaire opbouw u op?


De 'knoppen' die de secties vertegenwoordigen zijn menu's met de stuurgegevens van die sectie.


Zie ook...