Navigeren in een Office Programs Word document

Inleiding

In Word documenten (zoals Help documenten, Inventarisatie documenten etc.) die u van door Office Programs krijgt aangeleverd, kunt u makkelijk navigeren.

Navigatievenster in Microsoft Word gebruiken

Het Navigatievenster van Word is erg handig om door een document te navigeren. Om dit weer te geven, doe het volgende:

• Tab BEELD > groep Weergeven > optie Navigatievenster inschakelen.

Word geeft echter standaard 3 niveaus weer en dat is bij grote documenten vooralsnog onhandig. Doe het volgende:

1. Houdt de muisaanwijzer boven een van de koppen in het navigatievenster.
  2. Klik met de rechter muisknop (als u rechtshandig bent) op de opdracht Kopniveaus weergeven en kies bijvoorbeeld Kop 1 weergeven.
  3. Nu heeft u een compact overzicht en kunt u makkelijk door het document navigeren door op een nieveau in het navigatievenster te klikken.

Navigeren via hyperlinks

Overal in de meegeleverde Word documenten zijn handige hyperlinks gemaakt waardoor u snel en makkelijk naar een bepaald onderwerp kunt gaan.

• Met Ctrl+klikken volgt u de koppeling.
  • Met Alt+pijltje links gaat u weer terug naar de vorige locatie.