Cursussen

Voor iedereen

Door Peter van Loosbroek - eigenaar van Office Programs

Hartelijk welkom bij de cursussen van Office Programs. Deze cursussen worden gratis aangeboden en zijn voor zowel beginners als voor gevorderden. In de eerste lessen wordt vanuit gegaan dat je nog volstrekt onbekend bent met de materie. De uitleg in de beginnerslessen kan voor sommigen dan ook als 'overmatig' ervaren worden. Maar de bedoeling is dat programmeren voor iedereen toegankelijk wordt, en dan moet je nergens op vastlopen. Ook mensen die hun sporen al hebben verdiend, zullen zeer waarschijnlijk nieuwe dingen gaan ontdekken en inspiratie opdoen.

Wanneer essentiële zaken goed begrepen zijn zoals het schrijven van stabiele en herbruikbare code, heb je een basis gelegd zoals ze het bij Microsoft graag zouden zien. Daar ligt vooral de nadruk. En ja, er worden ook geweldige procedures beschikbaar gesteld, maar als de essentie wordt gemist, ben je daar steeds van afhankelijk. Uiteindelijk moet je alles kunnen maken wat je maar wilt. Dat kan alleen als je dingen goed begrijpt, niet als je in elke situatie afhankelijk bent van pasklare antwoorden. 'Als je woorden begrijpt kan je elk boek lezen.' En wees gerust: je hebt echt geen universitaire opleiding nodig om goed te kunnen programmeren. Heel andere kwaliteiten spelen een veel belangrijkere rol waar ik hier niet over zal uitweiden. Maar alle dingen zijn aan verandering onderhevig; dat betekent dat je jezelf kunt ontwikkelen. Goed nieuws, toch?

Neem gerust eens contact op. Altijd leuk.

  • Bekijk de disclaimer voor wat je wel en wat je niet van deze website mag gebruiken.
  • Deze lessen zijn slechts 'een steun in de rug'. Voor de volledige informatie, raadpleeg a.u.b. Verwijzingen naar Microsoft.

Pas opgezet

In december 2018 is er een begin gemaakt met de opzet van de cursussen/lessen. De info is daarom nog beperkt. Daarbij kost het veel tijd om de pagina's te schrijven. Maar... er wordt steeds uitgebreid, dus kom zeker zo nu en dan eens terug. Veel informatie is nog niet compleet, lees er hier meer over.

Voorlopige tips en meldingen

Opmaak voor procedure namen

Voor een duidelijk onderscheid worden procedure namen in de teksten speciaal opgemaakt weergegeven. Ook kan je direct zien of er een specifieke pagina voor de procedure is zodat je meer info kan raadplegen. Voorbeeld:

In beide gevallen maakt het niet uit of het een VBA procedure is of een procedure door Office Programs ontwikkeld. Als geen link is gemaakt betekent dat overigens niet altijd dat er geen specifieke pagina is.

Rubrieken Toelichting en Zie ook

Op de pagina's van Office Programs procedures zijn de rubrieken Toelichting en Zie ook opgenomen. Omdat we in de beginfase zijn waarin de cursussen zijn opgezet, bevatten deze rubrieken meestal nog info. Dat komt doordat er in de beginfase aan meerdere onderwerpen tegelijkertijd moet worden gewerkt. De rubrieken zullen zeker worden benut, want ze gaan extra toelichting en voorbeelden geven over het gebruik en toepassen van technieken.

Sectie VBA

Bezig...

Sectie Gemengd

Bezig...

Sectie Access

Komt

Sectie Word

Komt

Sectie Excel

Komt

Sectie Outlook

Komt

Sectie DAO

Komt

Sectie SQL

Komt