Onderwijs- en Examenregeling (OER)

Inleiding

Arie de Gelder (Hoornbeeck College): "Peter, het is zó leuk, dat het haast verslavend werkt!"

Met Onderwijs- en Examenregeling van Office Programs heeft u een bijzonder krachtig instrument in handen waarmee u met het grootste gemak geheel automatisch professionele OER documenten genereert. In de Office Programs Access applicatie wordt alles éénmalig en op een eenvoudige wijze (hoofdzakelijk geautomatiseerd) samengesteld, ingesteld en beheerd. U wijst via een dialoogvenster aan welke OER documenten gewenst zijn en de Word documenten worden volledig automatisch voor u in Word gemaakt. U hoeft er helemaal niets meer aan te doen. De documenten zijn dan ook altijd consistent en gegarandeerd perfect.

De bijzondere efficiëntie van deze applicatie wordt gekenmerkt door de krachtige Microsoft applicaties Access en Word. Dankzij een hoog ingezette expertise worden deze geweldige krachtpatsers ten volle benut en samengesmolten tot één supertool dat werkelijk ongekend is.

Achter de schermen is het een zeer complex geheel, maar voor de gebruiker laagdrempelig opgezet. Het zal u snel duidelijk worden dat een cursus echt niet nodig is om met het grootste gemak tot een fantastisch resultaat te komen.

Nadat u het een en het ander bekeken heeft, kunt u desgewenst een afspraak maken voor een demonstratie zodat u deze schitterende innovatie met eigen ogen kunt aanschouwen.

Dynamische toetsplannen

De toetscodes zijn gekoppeld aan toetsplannen die een bepaalde structuur hebben die bepalend is welke kolommen relevant zijn. Zo worden de kolommen die in de subformulieren Deeltoetsgegevens worden weergegeven, steeds daarop ingesteld en alleen weergegeven indien ze relevant voor u zijn.

Graag tot ziens!


Access: plattegrond OER
Tekstonderdelen collectief bewerken in Access
Formulier Opleidingssjablonen
Het formulier Opleidingen in Access

Opleidingsjablonen kopiëren in Access
Oer documenten genereren in Word via Access
Dialoogvenster Opties Oer in Access
Dialoogvenster Opties Tekstbeheer in Access

Overige info

Huren of kopen

Huren

De huur is per jaar. U zit nergens aan vast. U ontvangt gratis updates.

Kopen

Kopen betekent dat u na enkele jaren de huurkosten eruit heeft. Maar kopen heeft meer voordelen.

Als u de applicatie koopt, kunt u de applicatie naar uw wensen door Office Programs laten uitbreiden met functionaliteiten specifiek afgestemd op uw wensen. Zelfs binnen het standaard gedeelte. Is de functionaliteit ook zinvol voor andere gebruikers, dan kunnen de kosten worden gereduceerd. Want ondanks u de applicatie heeft gekocht, blijft de applicatie deel uitmaken van hetzelfde systeem wat veel voordelen heeft. Mocht u een onderwerp of functionaliteit in de applicatie willen opnemen dat volstrekt los staat van de applicatie, dan valt de gehele applicatie onder maatwerk. Als u de link voor het Onderhoudscontract in de rubriek Nazorg volgt, leest u meer over de mogelijkheden.

Eerst huren en daarna kopen?

Als u eerst huurt en daarna toch liever koopt, is dat geen probleem. U kunt de applicatie dan eventueel ook laten uitbouwen zoals hierboven in de rubriek Kopen is geschetst.

 • Huren is geen huurkoop. Betaalde huur wordt dus niet in verrekend.
 • Als u van huur naar koop wilt, dient u dit minimaal 1 maand voordat uw Servicepakket afloopt aan te geven.
 • U ontvangt een offerte gebaseerd op koop. Indien u akkoord gaat wordt een nieuw Servicepakket gemaakt.

Nazorg

Nazorg is erg belangrijk, zeker voor het onderhoud. Via de volgende links wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden. Deze items zullen in de offerte als optionele items worden aangeboden. Bij huur is het Onderhoudscontract niet van toepassing.

Extra hulp

Ondanks een applicatie nog zo gebruiksvriendelijk is en er een goede Help aanwezig is, kan van gebruikers niet alles worden verwacht. In de Help staat alles exact en stapsgewijs beschreven. Echter, sommige applicaties zijn behoorlijk uitgebreid en dan kan een extra hulp welkom zijn. Gebruikers leren dan sneller de fijne kneepjes kennen en zullen zo efficiënter met de applicatie omgaan.

U kunt op diverse fronten extra hulp krijgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Offerte

Eerst een demo

U werkt altijd eerst in een demo uitvoering (die u dient aan te vragen als de offerte u enigzins bevalt). Zo kunt u alle opties verkennen en a.d.h.v. de offerte aangeven wat u wenst voor de feitelijke uitvoering. Zo betaalt u alleen waar u behoefte aan heeft.

Op de offerte staan alle optionele items vermeld (of u kunt een overzicht aanvragen). Tevens kunt u ervoor kiezen wel of geen onderhoudscontract te nemen (bij koop) en wel of geen persoonlijke ondersteuning. Alle zaken waarvoor u kiest worden uiteindelijk in uw Servicepakket opgenomen. Zo biedt de offerte op voorhand een compleet overzicht van alle mogelijkheden. U ontvangt twee offertes: één voor huur en één voor koop. Neem even contact op.

Opmerking Geef op het contactformulier in het vak Uw verzoek aan om welke applicatie het gaat.

Offerte bevestigen

Als u het programma 1 maand gratis heeft geprobeerd (of eerder), kunt u de offerte bevestigen en doorgeven voor welke opties u gaat. U dient dan meteen uw Gebruikersdomein door te geven zodat de applicatie voor u kan worden geregistreerd. Hoe?

 • Ga in de demo uitvoering naar menu Bestand.
 • Kies Opties > Algemeen.
 • Op het dialoogvenster kiest u tabblad Tools.
 • Klik op Gebruikersdomein verzenden. U kunt het e-mail bericht eerst tonen voordat het wordt verzonden.

U kunt de Gebruikersdomein ook op een andere wijze doorgeven, maar met bovenstaande functie weet u zeker dat het goed is.

Vragen?

1 maand gratis proberen

Als u de demo uitvoering aanvraagt, kunt u tot 1 maand het programma uitvoerig testen.

Over de demo uitvoering

De demo uitvoering is een volledig werkend programma. Echter, alles wat u in deze uitvoering invoert, kunt u straks in de feitelijke database wanneer u het programma aanschaft, niet gebruiken. U dient dan dus met een nieuwe opzet te beginnen. (Op deze manier kunnen we u meer mogelijkheden bieden.) Daarnaast is het veel beter om uitsluitend met fictieve data in de demo uitvoering te werken want dan heeft u alle vrijheid om alles eens goed te testen en uit te proberen. Als u alles gaat invoeren zoals het voor u uiteindelijk zou moeten zijn, kunt u minder aspecten testen en komt u wellicht tijd tekort.

Concentreer u daarom tijdens uw testen op de meest belangrijke aspecten zoals:

 • Werkt het efficiënt zodat we tijd winnen, fouten voorkomen en kosten besparen?
 • Ontzorgt het ons?
 • Werkt het makkelijk?
 • Wordt foute invoer en/of handelingen goed onderschept?
 • Kan ik ermee wat ik wil?

Afspraak voor een demonstratie?

We zullen het programma graag aan u demonstreren. Dat kan op onze laptop, maar er is een veel beter plan. Nadat we een afspraak hebben gemaakt (neem even contact op) kunnen we het volgende doen:

 • De demo uitvoering wordt op uw systeem geplaatst. Er hoeft niets te worden geïnstalleerd, maar Microsoft Access moet wel op het systeem zijn geïnstalleerd. Indien nodig kunt u hier hulp bij krijgen, zie rubriek Benodigde software.
 • Er wordt +/- 2 uur uitgetrokken voor de demo. Dit is niet gratis, maar bij akkoord van de offerte wordt dat bedrag in mindering gebracht. Plan de demonstratie voor een dag waarop meerdere mensen de demonstratie bij kunnen wonen.
 • Een demonstratie is niet per se nodig. Nadat u een offerte heeft ontvangen, kunt u ook zelf het programma op uw systeem plaatsen en aan de slag gaan.

Benodigde software

Raadpleeg deze pagina.