De functie AutoDatum

Deze functie is alleen beschikbaar indien dit van toepassing is op uw Office Programs Access applicatie. Deze is dan in te stellen via de bij Opties van de sectie.

Access autodatum

Er kunnen omstandigheden zijn waarbij u wilt dat alleen datums worden ingevoerd die betrekking hebben op bepaalde dagen van de week. Daarom heeft Office Programs de functie AutoDatum ontwikkeld zodat dit gemakkelijk kan worden geregeld.

  • Met het vakje AutoDatum bepalen gebruiken schakelt u de functie in of uit.
  • Als AutoDatum bepalen gebruiken is ingeschakeld, worden de in te voeren datums automatisch ingesteld op de dagen die u heeft gekozen in het vak AutoDatum bepalen.

Gedrag bij het invoeren van een datum

Als u op een locatie (waarvoor deze functie kan worden ingesteld) een datum invoert die niet binnen uw keuze valt die u heeft opgegeven in het vak AutoDatum bepalen, zal het programma daar (aanvankelijk) niets aan veranderen. Dat is omdat u ook van standaarden moet kunnen afwijken. Echter, bij de volgende nieuwe record die u invoert, zal uw Office Programs Access applicatie steeds uitgaan van de laatst ingevoerde datum. De eerstvolgende datum wordt door de functie AutoDatum bepaald (tenzij u die heeft uitgeschakeld).