AutoInsert - Razendsnel en foutloos data invoeren

Inleiding

AutoInsert is een speciaal door Office Programs ontwikkelde techniek waarmee u razendsnel en foutloos data invoert. In veel gevallen hoeft er na de eerste record slechts één veld te worden ingevuld voor een volgende record.

Nadat u de eerste record heeft ingevoerd nadat een formulier is geopend, wordt de reeds ingevoerde data bij een volgende record automatisch voorgesteld. De waarde voor de nieuwe record is niet lukraak een kopie van de vorige, want het kan zijn dat de waarde van sommige velden opnieuw moet worden berekend of opgehaald of op basis van andere criteria moet worden opgehaald. Met de programmering is daar uiteraard steeds rekening mee gehouden.

Supersnel invoeren

Afhankelijk van het soort formulier waar u data invoert, kunt u supersnel waarden overnemen. In alle gevallen hoeft u niet steeds alle velden af te lopen.

  • In een gegevensblad kunt u de record met de voorgestelde waarden snel overnemen door naar de volgende record te gaan (dan wordt in Access een record opgeslagen). Dit kan door op Pijltje-omlaag te drukken of op Insert. Wilt u nog een record toevoegen, voer dan vervolgens het veld in dat u minimaal moet invoeren en de volledige nieuwe record is al weer ingevoerd.
  • In andere formulieren geld hetzelfde principe. Alleen kunt u hier niet met Pijltje-omlaag naar de volgende record. In die gevallen kunt u de Insert-toets gebruiken. In een Office Programs Access applicatie wordt de invoer dan automatisch naar het startpunt voor de nieuwe record gestuurd.