Benodigde software

Het programma draait op Microsoft Access en altijd onder de nieuwste versie. Ook updates worden altijd in de nieuwste versie geleverd. Access is beschikbaar in het Microsoft Office pakket, voor zowel bedrijven als particulieren. U kunt een bepaalde Office versie kopen (2016, 2019 etc.), maar het beste kunt u kiezen voor Office 365.

Waarom Office 365?

Het grote voordeel is dat u met Office 365 altijd over de nieuwste Office versie beschikt. Verder beschikt Office 365 over dezelfde functionaliteiten als de andere uitvoeringen. Het verschil met het gewone Office pakket is, dat met Office 365, bestanden ook online beschikbaar zijn omdat ze via een browser kunnen worden benaderd. Dat geldt overigens niet voor Access, maar dat is ook niet nodig. Op de pagina Basiscomponenten > Geschikt voor multi-users leest u er meer over.

In Office 365 zijn er verschillende smaken. Ga naar https://products.office.com/nl-nl/business/office voor meer informatie of zoek op Office 365 voor bedrijven. Heeft u meer informatie nodig over het Office 365 abonnement, neemt u dan contact op met Microsoft.

De 32 of 64 bit versie

Uw Access applicatie kan in de 32 of in de 64 bit versie worden geleverd. Tegenwoordig wordt meestal gekozen voor de 64 bit versie omdat er steeds meer applicaties op de markt komen die behoorlijk wat prestaties moeten leveren. De bit versie betreft de bit versie van uw Office pakket. Dit staat dus los van de bit versie van uw besturingssysteem (OS).

Hulp nodig bij het installeren van Office 365?

Als u hulp nodig heeft bij het installeren van Office 365, kan Office Programs dat tegen betaling voor u uitvoeren. Maak hiervoor wel een afspraak.