Benodigde software

Het programma draait op Microsoft Access en altijd onder de nieuwste versie. Ook updates worden altijd in de nieuwste versie geleverd. Access is beschikbaar in het Microsoft Office pakket, voor zowel bedrijven als particulieren. U kunt een bepaalde Office versie kopen (2016, 2019 etc.), maar het beste kunt u kiezen voor Office 365.

Waarom Office 365?

Het grote voordeel is dat u met Office 365 altijd over de nieuwste Office versie beschikt. Verder beschikt Office 365 over dezelfde functionaliteiten als de andere uitvoeringen. Het verschil met het gewone Office pakket is, dat met Office 365, bestanden ook online beschikbaar zijn omdat ze via een browser kunnen worden benaderd. Dat geldt overigens niet voor Access, maar dat is ook niet nodig. Op de pagina Basiscomponenten > Geschikt voor multi-users leest u er meer over.

In Office 365 zijn er verschillende smaken. Ga naar https://products.office.com/nl-nl/business/office voor meer informatie of zoek op Office 365 voor bedrijven. Heeft u meer informatie nodig over het Office 365 abonnement, neemt u dan contact op met Microsoft.

De 32 of 64 bit versie

Uw Access applicatie kan in de 32 of in de 64 bit versie worden geleverd. Tegenwoordig wordt meestal gekozen voor de 64 bit versie omdat er steeds meer applicaties op de markt komen die behoorlijk wat prestaties moeten leveren. De bit versie betreft de bit versie van uw Office pakket. Dit staat dus los van de bit versie van uw besturingssysteem (OS).

Waarom de nieuwste versie?

Er zijn meerdere redenen waarom het belangrijk is dat u steeds over de nieuwste versie van Access dient te beschikken. Alleen zo kan Office Programs goede nazorg leveren waarmee veel ellende wordt voorkomen. Want zonder goede nazorg:

  • Is het onmogelijk om goede kwaliteit te leveren.
  • Loopt u op een gegeven moment gegarandeerd tegen ernstige problemen zoals de onmogelijkheid inzake de continuïteit.

Neem bovenstaande a.u.b. serieus. De verklaring is als volgt:

Kwaliteit en continuïteit

Als professionele ontwikkelaar werkt Office Programs met zeer veel herbruikbare onderdelen die we voor het gemak 'bouwstenen' noemen. Om applicaties van de hoogste kwaliteit te laten zijn, worden deze bouwstenen continue geïnnoveerd. Niet alleen de nieuw te bouwen applicaties zijn dan voorzien van de geïnnoveerde bouwstenen, maar ook de reeds geleverde applicaties worden met dezelfde bouwstenen bijgewerkt. Dit is een grote verantwoordelijkheid die elke ontwikkelaar dient te dragen, maar de meesten (ook gebruikers en inkopers) zijn zich er onvoldoende van bewust.

Doordat de bouwstenen steeds gebaseerd zijn op de nieuwste versie van Access verkeren applicaties altijd in optimale conditie en is de continuïteit gewaarborgd.

Om alle applicaties bij te werken is een intern geautomatiseerd systeem ontwikkeld; het gaat immers om duizenden objecten. Wanneer die dan ook nog per versie van Access onderhouden én bijgewerkt zouden moeten worden, is niet alleen onbegonnen werk, maar ook vanuit de ontwikkelaar gezien, het kenmerk van onwijze overwegingen.

Wanneer bouwstenen niet worden bijgewerkt en niet zijn gebaseerd op de nieuwste versie van Access, kan er geen sprake zijn van innovatie oftewel hoge kwaliteit. Het grootste probleem wanneer u over een oudere versie beschikt, is dat Office Programs uw Access applicatie niet kan bijwerken met de geïnnoveerde objecten. Een feit is dan ook, dat we vaak bedrijven zien met haperende Access applicaties (door anderen dan Office Programs geleverd) waarvan de continuïteit niet is gewaarborgd. In sommige gevallen is een probleem misschien tegen hoge kosten op te lossen door het plakken van wat pleisters. En dat is het wachten totdat het volgende probleem zich voordoet. De nodige bedrijfsverstoringen die hiermee gemoeid zijn krijgt u er dan gratis bij. In andere gevallen moet een hele nieuwe applicatie worden ontwikkeld wat natuurlijk ook niet gratis is.

Het werken met verouderde versies heeft ernstigere consequenties dan menigeen in eerste instantie denkt. Neem bovenstaand advies dan ook serieus want de kans op een hoop ellende niet gering.

TipWilt u meer weten over een verantwoorde aanschaf, bekijk dan in het Menu bovenaan, de rubrieken Maatwerk, Onderhoud en Complete nazorg.

Hulp nodig bij het installeren van Office 365?

Als u hulp nodig heeft bij het installeren van Office 365, kan Office Programs dat tegen betaling voor u uitvoeren. Maak hiervoor wel een afspraak.