Module Klanten (CRM)

Inleiding

I.p.v. 'klanten' kunt u ook lezen 'relaties' omdat u hier elk bedrijf of persoon registreert waar u een relatie mee kunt hebben. Deze module kan worden omschreven als een CRM systeem (Customer Relationship Managment).

Tip

  • Deze module kan als een onderdeel (een sectie) in uw maatwerk worden geïmplementeerd.
  • Samen met andere slimme functies van andere modules werkt alles als één super tool.

Wilt u al uw bedrijfsadministratie automatiseren, klik dan op de knop hieronder:

Modules
Het formulier Klanten in Access
Dialoogvenster Verzending Algemeen in Access
Rapportage van geïmporteerde klant in Access

Sectie Klanten

Kenmerken

Kenmerken van sectie Klanten
Wat Omschrijving
In meerdere groepen indelen Elke relatie kunt u aan meerdere groepen koppelen. Ze worden in het Klant groepen gegevensblad weergegeven en u kunt er allerlei dingen mee doen.
Contactpersonen (koppelen) U kunt contactpersonen afzonderlijk invoeren en als u wilt koppelen aan een klant.
Eén hoofd contactpersoon Dit zorgt voor een zeer effectief e-mail verkeer. Ook correcte dataverwerking naar Outlook (i.v.m. de velden) als u de relatie in Outlook opslaat. Office Programs velden zijn namelijk perfect afgestemd op de velden van Outlook.
Bedrijven én particulieren De module is zo opgezet dat deze geschikt is om zowel bedrijven als particulieren op te slaan. Daarnaast is voor een goed samenspel gezorgd met andere Office Programs modules.
Extra e-mail functies Het dialoogvenster Verzending algemeen (zie screenshot hierboven) kunt gebruiken om algemene berichten en bijlagen te verzenden. In tegenstelling tot de Auto e-mail functies waarbij echt alles automatisch gebeurt (zie pagina Voorbeelden > PDF's maken en met persoonlijk gericht e-mail verzenden), moet u hier het onderwerp ingeven (wat wel telkens wordt opgeslagen). Voor de inhoudelijkheid kunt u kiezen voor een standaardbericht of een keuze maken uit de door u in de database opgeslagen alternatieve inhoudelijkheid.
Optioneel - Importmodule Gegevens elders vandaan halen? Dan kunt u kiezen voor de importmodule Klanten. Hiermee importeert u klantgegevens vanuit een Excel bestand. Nieuwe records worden toegevoegd, bestaande records worden bijgewerkt. Makkelijk in gebruik.
  • Als u per veld de waarde met tags omgeeft zoals aangegeven in de documentatie, hoeft u geen rekening te houden met de gegevenstypen van velden.
  • Tijdens de importprocedure worden diverse zaken voor u gecontroleerd en worden bepaalde velden automatisch correct gevuld.

Op de pagina Voorbeelden > Importeren van data wordt deze importmodule als voorbeeld getoond.

Rapportage van geïmporteerde klant in Access

Tip Als het gaat om een eenmalige dataoverzetting, kunt u ook Office Programs vragen de data over te zetten.

Via de rubriek Voorbeeld importbestand kunt u een voorbeeld van het importbestand downloaden.

Voorbeeld importbestand

Klik op ImportKlanten.xlsx om een voorbeeld importbestand te downloaden. Dit is hoe het importbestand uiteindelijk moet worden gemaakt.

Om de data te importeren moet het bestand in de Import map worden geplaatst. Voor meer, zie de pagina Mappenstructuur.

Alle overige informatie treft u in de offline help van deze module (Artikelen > Importeren).