PopUp vensters

Inleiding

Access UI: Groep Gerelateerde info
PopUp venster Klanten in Access

Met PopUp vensters kunt u altijd snel en makkelijk samenhangende informatie raadplegen.

Hoe het werkt

Een PopUp venster is een venster waarmee u gerelateerde informatie van een huidige record weergeeft. Bent u bijvoorbeeld in een formulier waarin uitsluitend factuurgegevens worden weergegeven, dan kunt u via een PopUp venster even snel de openstaande facturen van de huidige klant weergeven, de adresgegevens van die klant, etc. etc. Bij elk overzicht kunt u extra gekoppelde informatie ophalen die voor dat overzicht relevant is. Zo heeft u altijd direct alle gerelateerde informatie binnen handbereik.

  • Wanneer u naar een andere record in het onderliggende formulier gaat, wordt de informatie in PopUp vensters automatisch bijgewerkt.
  • Wordt het onderliggende formulier gesloten of u drukt op een navigatieknop op het lint, dan worden alle PopUp vensters automatisch gesloten.
  • Er kunnen meerdere PopUp vensters tegelijkertijd zijn geopend en net zoals bij formulieren, zijn er verschillende weergaven.

Hierna enkele toepasingsmogelijkheden.

Handige menu's

Op de afbeelding hieronder het menu PopUp info bij een order overzicht. Als u op de eerste opdracht in het menu klikt (Klanten) dan verschijnt het PopUp venster Klanten dat de meest relevante informatie van de klant weergeeft.

Access UI: Menu PopUp info

E-mail verzenden via PopUp vensters

In dit voorbeeld is het PopUp venster Klanten opgeroepen zodat van daaruit een E-mail kan worden verzonden.

E-mailen via een PopUp venster in Access

Exporteren van PopUp vensters

PopUp vensters die in de gegevensbladweergave worden weergegeven, kunt u ook, net zoals alle gegevensbladen in een Office Programs applicatie, exporteren naar Microsoft Excel of Microsoft Word. Eenvoudig de invoegpositie in het PopUp venster plaatsen en het snelmenu oproepen.

Via PopUp vensters exporteren (Order documenten)