QuickNote

Inleiding

Access UI: Groep Standaard

Maak snel een notitie, waar u zich ook in de applicatie bevindt.

Wat is QuickNote?

QuickNote is een dialoogvenster waarin u aantekeningen kunt maken van uiteenlopende aard. Het dialoogvenster werkt in grote lijnen als een stuurgegevens formulier, maar de data is nergens aan gekoppeld. Het dialoogvenster is te openen met F3 en via de groep Standaard.

Toelichting op de velden

ID Het unieke ID. Een numerieke waarde die automatisch wordt toegekend maar u kunt dit wel wijzigen.
Het formulier wordt op dit veld aflopend gesorteerd zodat bij het openen de laatst ingevoerde record bovenaan staat (mits u de ID's niet hebt gewijzigd).

Categorie Een keuzelijst met waarden die gelijk is aan de inhoud van alle aanwezige records. U bent vrij elke willekeurige waarde in te voeren. De lijst wordt steeds direct bijgewerkt.

Notitie De tekst in dit veld kunt u opmaken. Voor meer, zie Tekstopmaak.

Tips

  • Categorie Als u de waarde voor gelijksoortige aantekeningen consistent invoert, kunt u dit veld goed gebruiken om de data te sorteren en/of te filteren. Normaalgesproken zouden we vooraf ingevoerde categorieën gebruiken die we dan hier kiezen, maar in QuickNote is het de bedoeling dat de invoer niet 'strak gestuurd' wordt en elke invoer mogelijk is.
  • Sorteren en filteren Omdat QuickNote een dialoogvenster is, zijn de opdrachten op het lint niet beschikbaar. Maak daarom gebruik van het snelmenu om te sorteren en te filteren. (Op het veld Notitie kunt u niet sorteren en filteren).
  • Invoeren Zoals gewoonlijk voegt u met Insert een record toe.
  • Controles De invoer wordt geheel anders gecontroleerd dan bij stuurgegevens formulieren. Zo zijn de velden Categorie en Notitie niet verplicht.
  • Verwijderen Omdat er geen relaties met andere tabellen zijn, kunt u records altijd verwijderen. Het meest overzichtelijke is dat u records die niet meer van toepassing zijn, van tijd tot tijd verwijderd.