Soorten formulieren

Inleiding

De soorten formulieren in een Office Programs Access applicatie. In onderstaande rubrieken worden enkele voorbeelden gegeven.

Gegevensbladen

access-gegevensblad

Een gegevensblad ziet eruit als een Microsoft Excel werkblad waarin informatie in rijen en kolommen wordt weergegeven. Gegevensbladen zien eruit als een Excel werkblad waar records worden weergegeven in rijen en kolommen. Gegevensbladen bieden erg veel mogelijkheden. Voor meer, zie Gegevensbladen.


Enkelvoudige formulieren

Enkelvoudige formulieren zijn formulieren waarbij één record in een venster wordt weergegeven.

Doorlopende formulieren

Doorlopende formulieren zijn formulieren waarbij meerdere records in een venster worden weergegeven. Voorbeelden hiervan zijn stuurgegevens formulieren in een Office Programs Access applicatie die standaard in doorlopende formulieren worden weergegeven of het formulier Berichten (te open via Backstage View (Bestand) > tab Onderhoud > Applicatie stuurgegevens > Berichten en teksten > Berichten)

Subformulieren

Access subformulier

Met subformulieren kunnen gekoppelde records van een hoofdgegeven worden weergegeven.


Afhandelingsformulieren

Geopende formulieren in Access

Dit zijn formulieren die direct onderaan het lint worden weergegeven.


PopUp vensters

PopUp venster Klanten in Access

Middels PopUp vensters kunt u op veel locaties snel gerelateerde informatie raadplegen. Het ligt boven andere formulieren. Voor meer, zie PopUp vensters.


Dialoogvensters

Mandagenregister urenoverzicht in Access

Een dialoogvenster is een formulier dat op de bovenste laag van geopende formulieren wordt gestapeld en waarbij het gebied naast het formulier niet kan worden geactiveerd. Zo is bijvoorbeeld het lint van een onderliggend formulier voor het dialoogvenster niet beschikbaar. In een Office Programs Access applicatie treft u dialoogvensters aan om diverse acties uit te voeren zoals het afdrukken van rapporten, het geautomatiseerd bijwerken van data etc.


Stuurgegevens formulieren

Stuurgegevens Afdelingen in Access

Stuurgegevens formulieren zoals hiernaast zijn ook dialoogvensters en zijn door ons speciaal ontwikkeld om diverse stuurgegevens te beheren. Ze zien er allemaal hetzelfde uit en werken allemaal hetzelfde. In een enkel geval is het geen dialoogvenster omdat in sommige gevallen het lint benaderbaar moet zijn.


Export dialoogvensters

Omzet naar Excel via Access

Met Export dialoogvensters verstaan we speciale dialoogvensters waarmee data naar Excel kan worden geëxporteerd middels geavanceerde aangepaste technieken.