Snel sorteren, filteren, opzoeken en bijwerken

Inleiding

Invoerformulieren als overzicht

Invoerformulieren kunnen ook als overzicht dienen. Klik bijvoorbeeld op Sorteeracties verwijderen in de groep Sorteren en filteren. Hierdoor worden alle filter- en sorteerinstellingen ongedaan gemaakt waardoor alle records in de onderliggende bron worden weergegeven.

Zoeken

Open het dialoogvenster Zoeken (Ctrl+F) om gericht naar een waarde te zoeken.

Gebruik recordsetfuncties

U kunt snel een recordsetfunctie genereren om er zeker van te zijn dat u zich binnen een bepaalde set met records bevindt.

Werk met filters

U kunt op elk veld sorteren en filteren. Leer alles over Filteren.

Werk data bij en blader door de records

In een enkelvoudig formulier (dat zijn formulieren die één record op het scherm weergeven) kunt u met PageUp/PageDown door de records bladeren. Als u een veld van een aantal records wilt bijwerken, plaats dan de invoegpositie in dat veld, werk het bij en ga met PageUp/PageDown naar de volgende of vorige record.

Tip Wanneer u naar een andere record gaat hoeft u de huidige record niet eerst op te slaan. Dat, en ook de controle op de invoer, gebeurt automatisch.

Zwart omkaderde velden

Soms worden zwart omkaderde velden weergegeven die u niet kunt bewerken, maar wel kunt gebruiken voor sorteren en filteren.

Uw filter verfijnen

U kunt natuurlijk ook filteren op gefilterde records om de set met records te verfijnen. U kunt bijvoorbeeld eerst op een hoofdgegeven filteren en vervolgens nog een filter toepassen.

Nieuwe actie?

Let er op dat, dat als u een nieuwe actie wilt beginnen (geheel opnieuw wilt filteren dus) dat u dan eerst weer op Alle filters verwijderen en Sorteeracties verwijderen klikt. Dat hoeft niet als u een recordsetfunctie activeert omdat deze functies automatisch alles correct weergeeft.

Zie ook...