Stuurgegevens

Inleiding

In uw applicatie heeft u alle vrijheid om onderdelen uit te breiden en lijsten aan te vullen. Denk hierbij aan categorieen, dimensies, maten, klassen, etc. Dit soort gegevens noemen we 'stuurgegevens' omdat ze de administratie aansturen en ordenen. Soms vormen ze ook formules zodat er meerdere zaken tegelijkertijd mee kunnen worden afgehandeld. U kunt ze op meerdere locaties makkelijk toevoegen waarna ze direct in kieslijsten beschikbaar zijn.

Tip Onder stuurgegevens worden ook de handige functionaliteiten Berichten en teksten beheren verstaan.

Via twee manieren te benaderen

U kunt stuurgegevens via twee locaties benaderen.

  • Fig. 1: Bij elk invoerformulier is het tabblad Stuurgegevens van de desbetreffende sectie beschikbaar. In dit voorbeeld worden alleen de stuurgegevens voor Werknemers weergegeven omdat formulier Werknemers het actieve formulier is. Werknemers is tevens een sectie van de applicatie.
  • Fig. 2: Dezelfde stuurgegevens kunnen ook worden benaderd via Bestand > Onderhoud > Applicatie stuurgegevens. Dit geeft toegang tot de stuurgegevens van alle secties. In dit voorbeeld zijn het de stuurgegevens van Office Programs Orders.
  • Fig. 3, 4 en 5: De dialoogvensters waarin de corresponderende stuurgegevens worden beheerd. Ze kunnen dus worden geoped via Fig. 1 en Fig. 2.

Opmerking De stuurgegevens voor Werknemers worden altijd standaard meegeleverd.

Fig. 1

Access UI: Groep Stuurgegevens Werknemers

Fig. 2

Applicatie stuurgegevens Orders globaal in Access

Fig. 3

Stuurgegevens Afdelingen in Access

Fig. 4

Stuurgegevens Functies in Access

Fig. 5

Stuurgegevens Werknemers met functies in Access

Zie ook...