Tekst kiezen uit Berichten

access-tekstkeuze

Indien van toepassing in uw Office Programs Access applicatie, kunt u via het Dialoogvenster Tekstkeuze eenvoudig voorgedefinieerde teksten kiezen die u beheerd in het formulier Berichten (zie Berichten en teksten beheren voor details). Dit kan voor elk veld zijn dat met u is overeengekomen. De teksten kiest u snel en supereenvoudig.


Hoe?

  1. Standaard is er een knop Tekstkeuze (kan afwijken) naast het desbetreffende veld aanwezig om het Dialoogvenster Tekstkeuze te openen (op gegevensbladen zijn knoppen niet beschikbaar). In sommige gevallen kan het dialoogvenster ook worden geopend via het menu Specifiek of door op een veld te dubbelklikken.
  2. Het dialoogvenster opent standaard met die tekst definities (de tekstdelen) die voor dat specifieke tekstveld bedoeld zijn. De juiste categorie hoeft u dus niet meer te kiezen, maar het is u bent vrij om een andere andere categorie te kiezen.
  3. Selecteer één of meerdere berichten tegelijk. Zo kunt u eventueel een combinatie van berichten maken.
  4. Vak Wat wilt u doen?
    1. Kies Aanvullen om de tekst in het bedoelde tekstvak te behouden. Uw keuze wordt aangevuld. Is dus ook weer een combinatie van de huidige en de gekozen tekst...
    2. Kies Vervangen om de tekst in het bedoelde tekstvak te overschrijven met uw keuze.

Meer mogelijkheden

  • Om uw keuze te bevestigen kunt u: op OK klikken of op Enter drukken.
  • Op Esc drukken heeft hetzelfde effect als op Sluiten klikken.